Într-o lume tot mai agitată şi mereu în mişcare, lectura a devenit refugiul celor care caută liniştea interioară. Aşa că scriitorii contemporani vând, pe bandă rulandă, cărţi care abordează frământările omului modern. La polul opus, copiii sunt atraşi de poveştile SF, scrise într-un limbaj prietenos. La târgul de carte Gaudeamus, organizat în Capitală, mii de români au dărâmat mitul că pasiunea pentru lectură a fost înlocuită de cea pentru tehnologie.

Aşa cum o dată la câţiva ani o locuinţă are nevoie de o renovare, şi cuplurile trebuie să se reinventeze după o lungă convieţuire. Este crezul din care s-a născut volumul „Renovări. Amenajări interioare". Cartea poate fi povestea oricui.

Articolul continua dupa recomandari

MARA WAGNER, scriitoare: E vorba despre criza cuplului trecut de o anumită vârstă, un cuplu care a stat mai mulţi ani împreună. Să zicem aşa- 40 plus, care are deja copiii mari, care a apucat să trăiască o mare parte din viaţa de cuplu şi care, ştim foarte bine că se transformă.

Tot despre transformare şi conflicte interioare aflăm de la alt autor contemporan.

MAGDALENA MARCULESCU, directorul editorial al Editorii Trei: O carte peste care nu pot să trec este noua carte a lui Mark Manson, "Arta subtilă a disperării", o carte despre speranţă. Clar omul trăieşte mai bine decât oricând şi, cu toate acestea, este mai disperat decât oricând.

Cititorii care au trecut pe la târgul de carte Gaudeamus organizat în Bucureşti, la Romexpo, au avut de ales din titluri prezentate la peste opt mii de standuri.

MAGDALENA MARCULESCU, directorul editorial al Editorii Trei: Ultimul roman al lui Pascal Bruckner, "Un an şi o zi" care tocmai a apărut în limba română şi profit de ocazie să anunţ că săptămâna viitoare, miercuri, pe 27 noiembrie, Pascal Bruckner va fi la Bucureşti pentru a lansa această metaforă despre timp şi viaţă.

Însă bucuria lecturii s-a văzut cel mai bine pe chipurile copiilor. Unii au venit de departe pentru a-şi cumpăra cărţile preferate.

ALINA COVACIU, reprezentanta Editurii Arthur: Pentru toţi fanii Harry Potter din Univers avem ediţia ilustrată; acelaşi text, cu nişte imagini incredibil de frumoase şi sperăm să placă tuturor.

Este şi îndemnul organizatorilor de la târg, care vă aşteaptă şi duminică printre cărţi.