Yoga este recomandată şi copiilor. Cursul pentru cei mici e uşor diferit de cel pentru adulţi, el a fost special adaptat pentru ei. Care sunt beneficiile aflaţi într-un material prezentat în Observatorul orei 12. 

Clasă de yoga în sala de sport de la şcoală. De ce nu? Este un opţional diferit de cele mai populare ore pe care le aleg părinţii pentru copiii lor încă din ciclul primar. Şi unul dintre cele mai interesante.

Articolul continua dupa recomandari

Veronica Mathew: Caracterul copiilor poate fi modelat usor la varste de 4, 6 ani, 10 ani. Putem sa ii invatam principii de viata, concetrare, atentie, team spirit, spirit competitiv. Ei absorb foarte usor si in acelasi timp putem sa ii invatam modalitati sanatoase sa se relaxeze, sa se destreseze pentru ca si ei chiar daca sunt copii si ei simt stres, si ei simt tensiune, nu isi pot exprima intotdeauna ceea ce simt in interior, emotiile intr un mod pozitiv si atunci noi creem un mediu sigur pentru ei atat prin practica de yoga, cat si prin practica de jocuri.

Pentru profesori misiunea nu e deloc uşoară.Trebuie să le stârnească interesul cursanţilor şi să-i menţină curioşi.

Veronica Mathew: Şi atunci practica de yoga trebuie sa fie engaging pentru copii, ei trebuie sa isi doreasca sa faca parte din clasa de yoga, trebuie sa isi doreasca sa faca yoga. Noi transformam totul intr un joc, avem practica de yoga care este adaptata la ei si de multe ori, copiii sunt mult mai flexibili decat adultii. Cu ei putem sa facem posturi de yoga cu care adultii trebuie sa munceasca mult mai mult sa ajunga in punctul respectiv, dar includem jocurile de yoga.

Veronica nu lucrează singură. Posturile sau asanele sunt efectuate de soţul ei. Aşa cei mici văd cum trebuie să stea corect şi care este execuţia.

Soţul Veronicăi: E drăguţ, dar e dificil. Diferit înseamnă că noi trebuie să fim mai răbdători. Facem jocuri de yoga cu ei. E draguţ. E prima mea experienţă cu copiii.

Ramona Coman: Am considerat ca este important sa incercam sa ii invatam sa se deconecteze, sa se detaseze de lumea exterioara uneori si sa plonjeze cumva in interiorul lor pentru a se cunoaste mai bine. Este o varianta prin care ei vor reusi sa se intoarca la ritmurile simple ale vietii, ale naturii, sa invete sa asculte, sa invete sa se asculte, noi le am explicat parintilor ca abordam yoga atat ca un exercitiu fizic, cat şi ca un ex al mintii.

Mamă: Ni s a parut o idee formidabila avand in vedere ca sunt mici si au o energie multa si trebuie consumata intr un fel si acest optional, după părerea mea, îi ajută să se şi concentreze, sa devina mai rabdatori si fac si sport. Este foarte incantata, tot timpul imi vb cu caldura de doamna si cu foarte mare interes de ceea ce se petrece acolo.