Weekend de succes pentru sportivii români prezenţi în diverse competiţii, precum tenis și canotaj. Tenismena Mihaela Buzărnescu s-a calificat în finala turneului Premier de la San Jose şi este aproape de cea mai mare performanţă a carierei.

Dacă va câştiga finala de la San Jose, atunci Mihaela Buzărnescu va intra în topul celor mai bune 20 de jucătoare din lume.

Articolul continua dupa recomandari

Pe de altă parte, la Campionatele europene de canotaj de la Glasgow, România a cucerit nu mai puţin de 7 medalii, fiind lider detaşat în clasament. Trei au fost de aur pentru echipajele 8 plus 1 feminin, 4 rame masculin şi dublu rame feminin.

Alte două au fost de argint pentru echipajul de dublu vâsle masculin şi patru rame feminin şi două de bronz câştigate de echipajul de 8 plus 1 masculin şi dublu rame masculin.

Tot la Glasgow, la campionatul european de nataţie, Robert Glinţă a obţinut medalia de argint la proba de 50 m spate şi s-a calificat în semifinalele probei de 100 m. Iar la gimnastică, Ioana Stănciulescu este noua campioană europeană la sol.