Ziarul Washington Post face o analiză înainte de finala de la Wimbledon, dintre Simona Halep și Serena Wiliams. Jurnaliștii americani o văd pe româncă drept o adversară redutabilă pentru sportiva din SUA.

”Serena Williams are a treia șansă de a egala recordul de 24 de titluri de Grand Slam ale lui Margaret Court. Pentru asta, ea trebuie să treacă de adversara sa, fostă Numărul 1 mondial, care se află în cea mai bună formă, atât fizică, dar și psihică”, spune Washington Post.

Articolul continua dupa recomandari

În articol, ziarul american spune că Serena Williams nu va avea o misiune ușoară în fața româncei.

”Simona Halep nu are aproape nicio presiune pe umerii săi înaintea finalei, iar pentru Williams, e un lucru periculos – Halep dă tot ce are mai bun când poate juca fără presiune”, se afirmă în articol.

Jurnaliștii americani spun că faptul că nu se mai resimte de pe urma accidentării la genunchi e un mare avantaj pentru Serena Williams, care a ajutat-o să joace mai bine și să aibă mai multă încredere.

”Cât despre Halep, campioana de la Openul francez se simte la rândul ei încrezătoare. A învins-o zdrobitor pe Elina Svitolina, cu 6 – 1, 6 – 3 pentru a ajunge în prima ei finală la Wimbledon și știe ce greutate e pe umerii oponentei sale. E un apărător de top, la fel de hotărâtă ca Rafael Nadal să joace fiecare punct până la final, ceea ce, din fericire, va face să fie o finală competitivă. Istoria nu e de partea lui Halep, scorul meciurilor cu Williams e 1 – 9, dar faptul că acum joacă pe iarbă mai bine ca oricând în cariera ei ar trebui să îi crească încrederea de sine”, mai spune Washington Post.

Simona Halep și Serena Williams joacă sâmbătă finala de la Wimbledon. Cele două jucătoare se întâlnesc pentru prima dată într-o finală de Grand Slam.