Victorie răsunătoare pentru multipul campion la motocros Adrian Răduţă. Sportivul român a câştigat atât întrecerea de etapă a Campionatului Est-European, cât şi cea pentru Campionatul Naţional. Ambele competiţii s-au desfăşurat în week-end pe circuitul de la Prundu, în judeţul Giurgiu. În plus, Adrian Răduţă a stabilit şi un nou record.

Performanţa românului este una remarcabilă, cu atât mai mult cu cât a reuşit să doboare şi un record. Adrian Răduţă a fost singurul participant la clasa MX 1 care a făcut o tură completă a traseului în mai puţin de două minute.

Articolul continua dupa recomandari

”Traseul a devenit din ce în ce mai greu. Când traseul este moale, devine foarte spart, se formează multe valuri destul de înalte, pe frânări în special. Și asta îl face foarte, foarte solicitant, pentru că trebuie să ții motocicleta, să o stabilizezi tot timpul”, a explicat Adrian Răduță.  

Adrian Răduţă e un exemplu şi pentru copiii pe care îi antrenează: lor le împărtăşeşte pasiunea pentru motocros. Iar în concursul de la Prundu, puştii au reuşit să facă şi ei performanţă. Atât la juniori, cât şi la seniori, au urcat pe podium.

”Motoarele celor mici sunt mult mai ușoare. În schimb, sunt destul de performante, chiar dacă ele sunt micuțe, nu înseamnă că le tratăm ca pe o jucărie. Au suspensii serioase, au un motor foarte puternic și cutie automată pentru cei mici între 3 și 7 ani”, spune campionul.

Maria este doar unul dintre copii pasionaţi de mersul pe două roţi. A început motocros-ul la 7 ani, cu ajutorul tatălui său, iar acum, e nelipsită de la curse.

”Eu mai am un frate şi, într-o zi, ne-a pus să mergem pe motocicletă și ne-a plăcut. Fratele meu nu a mai vrut să mai facă, dar eu da și am continuat”, dezvăluie Maria.

Adrian Răduță pe podium, la PrunduVezi 2 imagini în Galerie

FOTO: Adrian Răduță pe podium, după cursa de motocros de la Prundu | Sursa: Observator

La cele două competiții de motocros organizate pe traseul de la Prundu s-a înregistrat cel mai mare număr de participanţi la un astfel de concurs în România, în ultimii 10 ani.

”Sportivii merg și punctează în cele două campionate, participarea este foarte bună. Avem 120 de sportivi înscriși la această clasă. Sunt sportivi din România, mulți din Bulgaria, avem sportivi din Grecia și Serbia. În Campionatul Est-European avem 7 țări” a spus Primarul comunei Prundu, Cătălin Corbea.

Şi publicul a fost numeros: mai bine de 5.000 de oameni au admirat spectacolul pe două roţi pus în scenă de maeştrii motocrosului.