Pasiunea pentru alergat se împacă bine cu dragostea de ţară! 40 de îndrăgostiţi de jogging şi-au făcut, deja, un obicei din a sărbători Unirea Mică într-un mod particular. Împodobiţi cu steaguri tricolore, sportivii au transformat cursa - din Galaţi până în Vama Girgiuleşti şi înapoi - într-un prilej de petrecere.

Cei 40 de alergători din Galaţi şi Brăila se întâlnesc deja de câţiva ani pentru cursa dedicată Micii Uniri. Ceea ce îi leagă pe toţi participanţii la cursă este pasiunea comună pentru alergat şi, pe 24 ianuarie, dragostea de ţară.

Articolul continua dupa recomandari

Mihai Tampeanu, campion mondial la karate: Cald, e frumos afara, ne-am gandit sa imbinam utilul cu placutul sa alergam, sa ne simtim bine, sa ne distram si in Frontiera de Stat sa facem Hora Unirii.

Programul este simplu. După ce iau startul, alergătorii fac 21 de kilometri din oraş şi până la vama cu Republica Moldova. Şi odată ajunşi acolo, sărbătoresc.

Alergător: Din 2015 tot venim aici, tot alergam, tot sarbatorim, anul trecut a fost gheata aceea si am fost doar vreo 5 temerari, anul asta nu stiu, probabil caldura din suflet.

Grupul de alergători este eterogen, din el fac parte femei şi bărbaţi de toate vârstele, sportivi amatori şi profesionişti. Cel mai în vârstă alergător are 66 de ani, dar spotul îl face să se simtă tânăr.

Alergător de 66 de ani: Asta e antrenamentul, alergarea zi de zi

Alergătoare: Este foarte bine astazi, anul trecut a fost o gheaţă de nu puteam sta in picioare.

Cei 40 de sportivi vor să promoveze prin acţiunile lor alergatul în aer liber, indiferent de vreme.