Una dintre cele mai frumoase jucătoare din istoria tenisului a decis să se retragă, la 29 de ani. A făcut anunţul miercuri seara, uimind întreaga lume. Accidentările au forţat-o să ia această decizie.

Ana Ivanovic a anunţat public că a hotărât să pună punct carierei de jucătoare profesionistă. "Dragi fani, după 13 ani în camre am jucat tenis profesionist, am luat decizia, extrem de dificilă, de a mă retrage din competiţii. A fost o decizie grea, dar am atâtea de sărbătorit... În momentul în care am ajuns numărul 1, în 2008, am atins înălţimi la care niciodată nu visasem. Am câştigat 15 turnee WTA, am jucat trei finale de Grand Slam şi una de Fed Cup, destul de bine pentru o fetiţă din Serbia.

Articolul continua dupa recomandari

Dar orice sport profesionist cere o formă fizică de top şi e bine cunoscut că am fost lovită dur de accidentări. Nu mai pot juca la cele mai bune standarde ale mele.", a scris sârboaica, pe conturile de pe reţelele de socializare.

Campioană la Roland Garros în 2008, Ana Ivanovic s-a căsotorit vara trecută cu Bastian Schweinsteiger. A terminat anul 2016 pe locul 16 WTA.