Un singur stadion din cele patru promise va fi gata pentru Euro 2020. Este vorba despre arena din Ghencea care va fi finalizată până la 1 iunie, potrivit constructorilor. În cel mai optimist scenariu, ar putea fi terminat şi stadionul Arcul de Triumf. Aflat în control, premierul spune că a cerut ministrului Transporturilor soluţii astfel încât suporterii să nu fie transportaţi cu microbuzele. Ci să aibă linie de metrou şi de cale ferată, între aeroport şi centrul Bucureştiului.

Echipat cu vestă şi cu o cască, premierul a verificat stadiul lucrărilor pe trei din cele patru stadioane care ar trebui să găzduiască antrenamentele pentru Euro 2020. Prima oprire a fost la Stadionul Ghencea. Aici, constructorii promit că la 1 iunie terenul va fi gata.

Articolul continua dupa recomandari

Patru partide oficiale va găzdui România anul viitor, iar autorităţile au promis că vor construi o linie de metrou, de la aeroport până în centru, şi una de cale ferată, de la Otopeni la Gara de Nord. Însă, cu excepţia stadionului Ghencea, niciun alt obiectiv nu va fi gata.

Ludovic Orban, prim-ministru: Am vorbit cu ministrul Transporturilor și i-am solicitat să se implice în soluționarea atât a proiectului aeroportului, cât și în găsirea unei soluții care să ne permită finalizarea lucrărilor la calea ferată.

Gigă Popescu, consilier onorfic al premierului, coordonează aceste lucrări încă din 2018. Dă asigurări că întârzierile nu pun în pericol organizarea Campionatului European de fotbal. Doar arena din Ghencea este introdusă în planul dat către UEFA.

Gheorghe Popescu, consilier onorific al premierului: Din punct de vedere al planului de mobilitate nu avem o problemă. Dacă se va termina calea ferată o vom introduce ulterior în planul de mobilitate, dar așa cum a fost validat acest plan, nu este calea ferată.

Cele trei stadioane vor costa 160 de milioane de euro. În cazul stadionului Dinamo, al patrulea care ar fi trebuit refăcut pentru Euro 2020, nici măcar nu vor mai începe lucrările din cauza unor probleme legislative.