Simona Halep, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 5, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 6-3, pe olandeza Kiki Bertens, locul 28 WTA şi cap de serie numărul 26, calificându-se în optimile de finală ale turneului de la Wimbledon, pentru a doua oară în carieră.

Halep a declarat, după meci, că a jucat inteligent şi agresiv în meciul cu olandeza Kiki Bertens, subliniind că abia aşteaptă să evolueze în optimile de la Wimbledon.

"Ştiam că evoluez cu o jucătoare care serveşte foarte bine, ştiam că este foarte puternică. Am jucat inteligent şi agresiv. N-am putut juca la Birmingham, dar pot spune că sunt ok, dar în anumite zile am dureri. Acum sunt sută la sută şi sper să fiu aşa. Nu le voi urmări eu la lucru pe viitoarele adversare, o va face antrenorul meu. Abia aştept să joc în turul următor", a declarat Halep.

Articolul continua dupa recomandari

În faza următoare, românca va evolua împotriva învingătoarei dintre franţuzoaica Alize Cornet, locul 61 WTA, şi americanca Madison Keys, locul 9 WTA şi cap de serie numărul 9.

Calificarea în optimi este recompensată la Wimbledon cu un premiu de 132.000 de lire sterline şi cu 240 de puncte WTA.

Anul trecut, Halep a fost eliminată în turul I, după ce în 2014 a atins faza semifinalelor, la Wimbledon, cea mai bună performanţă pentru jucătoarea din Constanţa.

La meciul Simonei Halep a asistat şi fostul internaţional englez David Beckham.