Scene ca din filmele de comedie au avut loc pe un stadion din judeţul Neamţ. Două echipe din liga a patra au fost trimise acasă, din cauză că o poartă era prea mică. Timp de jumătate de oră organizatorii s-au chinuit să o înalţe. Au reuşit doar să facă gropi şi să-i enerveze pe suporteri.

Atmosfera a fost încinsă pe stadionul din comuna Horia: fumigene, steaguri şi sete mare de victorie. Suporterii se pregăteau pentru derby, pentru ca în sat a venit să joace eterna echipă rivală: Ceahlăul Piatra Neamţ.

Articolul continua dupa recomandari

Dar la încălzire oaspeţii au observat ca portarul nu îşi găseşte locul pe linia porţii, asa ca au cerut să se facă măsurători. Imediat a venit surpriza. Poarta nu avea înălţime potrivit regulamentului. Înarmaţi cu lopeţi şi toapoare, organizatorii au început săpăturile. Ca să înalţe poarta.

Pentru că organizatorii nu făceau faţă, au fost trimişi în sprijnin şi fotbaliştii. Dar poarta nu a crescut ca în poveşti în jumătate de oră, aşa că arbitrul a a trimis echipele acasă.

Dezamăgiţi, spectatorii din Horia le-au cerut socoteală şi a fost nevoie de poliţişti, pentru a calma spiritele.

Dimensiunile porţii de fotbal de 7 metri, 32 de centimetri lungime şi 2 metri 44 înălţime nu au fost alese întâmplător. Britanicii au ales dimensiunile tocmai pentru că poarta Universitatii Cambridge avea aceste dimensiuni, care cu siguranta nu sunt aceleaşi şi probabil nu vot fi vreodata identice cu cele ale portii liceului Agricol din Horia.

Asociaţiile Judeţene de fotbal au obligaţia de a verifica şi omologa stadioanele înainte de startul campionatului, iar înainte de fiecare meci şi arbitrii trebuie să cerceteze terenul şi porţile.