Medalia de aur a finalei la individual-compus a revenit, vineri, sportivului ucrainean Oleg Verniaiev, România neavând reprezentanţi în acestă finală, la Campionatele Europene individuale de la Cluj-Napoca.

Oleg Verniaiev a câştigat medalia de aur cu un punctaj total de 85.866, urmat de rusul Artur Dalaloian (85.498) şi de britanicul James Hall (84.664).

Articolul continua dupa recomandari

Gimnaştii români nu au concurat în calificări la şase aparate, astfel că nu au fost în cursa pentru această finală.

Tot vineri va avea loc şi finala feminină la individual-compus, între cele 24 de participante numărându-se şi Ioana Crişan şi Olivia Cîmpian.

În finalele pe aparate, România va avea trei reprezentanţi: Marian Drăgulescu, la sol (sâmbătă) şi la sărituri (duminică), respectiv Larisa Iordache şi Cătălina Ponor, ambele la bârnă (duminică).

Obiectivul delegaţiei României este de câştigare a 2-3 medalii.

La competiţia de la Cluj-Napoca participă 274 de gimnaşti din 37 de ţări (168 gimnaşti şi 106 gimnaste), alături de aproape 450 de antrenori, medici, arbitri, oficiali.

CE din luna aprilie au revenit în România la exact 60 de ani de la prima ediţie a competiţiei feminine, care s-a desfăşurat la Sala Floreasca, iar pe atunci se numea Cupa Europei.

La ultima ediţie a CE individuale, în 2015 (Montpellier), gimnaştii români au cucerit două medalii: Marius Berbecar – argint la paralele şi Andreea Munteanu – aur la bârnă.

Campionatele Europene din 2018 vor avea loc la Glasgow.