Turul Franței la ciclism este una dintre puținele competiții care nu au fost amânate de criza de Covid-19. Potrivit Le Parisien, organizatorii speră ca această cursă să aibă loc în condiții normale și să nu fie anulată.

Dacă pandemia de coronavirus va continua și în vară, atunci francezii plănuiesc să desfășoare cele 21 de etape fără spectatori la plecare și sosire.

Articolul continua dupa recomandari

Turul Franței, cea mai importantă competiție din ciclism

Turul Franței este cea mai importantă competiție din ciclism. Sunt trei săptămâni și 21 de etape în care cei mai buni cicliști se întrec pentru a ajunge pe podiumul de la Paris.

Patrick Lefevere, patronul echipei Deceuninck Quick-Step a spus că ”ar fi un dezastru total” dacă această cursă nu se va desfășura în 2020. De asemenea, Federația Internațională de Ciclism (UCI) a anunțat că toate competițiile sunt suspendate până pe 30 aprilie.

Euro 2020 și Jocurile Olimpice, amânate din cauza Covid-19

UEFA a amânat Euro 2020, iar CIO Jocurile Olimpice din cauza pandemiei de Covid-19 din lume. Astfel, pe lângă Turul Franței, în vară alte competiții ”intacte” ar mai fi cele două turnee de Mare Șlem din tenis - Wimbledon și US Open.

În lume sunt confirmate peste 436,000 de cazuri de coronavirus. S-au vindecat 111,878 de oameni, iar 19,630 au decedat.