Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, are ocazia de a-şi lua o nouă revanşă la Beijing, în faţa Jelenei Ostapenko din Letonia, care a împiedicat-o să obţină primul titlu de Grand Slam din carieră, la Roland Garros, şi să ocupe locul 1 WTA în acelaşi timp.

Vineri, Ostapenko, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 9, a învins-o, cu scorul de 6-4, 6-4, pe Sorana Cîrstea, locul 34 WTA, calificându-se în semifinalele China Open.

Articolul continua dupa recomandari

Cîrstea şi adversara ei din sferturi au oferit un meci fără prea mult spectcol, presărat cu numeroase greşeli şi de o parte şi de cealaltă. Ostapanko a avut câştig de cauză datorită riscului mare pe care şi l-a asumat, plasând ca de obicei lovituri ce lasă adversara fără replică. "Un-doi-urile" letonei către liniile terenului au făcut diferenţa, în ciuda unui serviciu nesigur, iar Cîrstea, fără precizie în lovituri, nu a găsit soluţii pentru a contracara acest joc pe muchie al rivalei.

În primul set, cele două jucătoare şi-a fructificat doar de trei ori serviciul. Ostapenko a făcut-o de două ori şi a luat setul cu 6-4, în 36 de minute. În al doilea set, jucătoarea de 20 de ani a condus cu 3-1, după un break în ghemul al treilea. Cîrstea a devenit un pic mai agresivă, în timp ce Ostapenko a "bombardat" fără ţintă preţ de câteva minute. Românca a egalat la 3 şi a condus cu 40-0, înainte ca adversara ei să regăsească unghiuri şi lovituri excepţionale. Ostapenko a făcut rebreak şi s-a impus apoi cu al doilea 6-4, după o oră şi 24 de minute de joc.

Sorana Cîrstea şi Jelena Ostapenko s-au mai întâlnit o dată, la US Open, în acest sezon, când tot letona s-a impus şi tot cu 6-4, 6-4, în manşa a doua.

În semifinale, Jelena Ostapenko trebuie, sâmbătă, să facă faţă unei adversare cu schimbări în jocul ei şi cu o imensă dorinţă de revanşă. Halep a obţinut în China prima victorie în faţa Mariei Şarapova, apoi a învins-o clar pe Daria Kasatkina, după ce fusese întrecută la fel de clar săptămâna trecută, la Wuhan.

Dar poate cea mai dulce "răzbunare" pentru sportiva română ar fi o victorie în faţa Jelenei Ostapenko, cea care a privat-o de cele mai importante performanţe ale carierei, după 4-6, 6-4, 6-3, la Paris.

Sursa: News.ro