Tibi Ușeriu a transmis un mesaj emoționant, după ce a terminat maratonul Yukon Arctic Ultra, desfășurat la Polul Nord, în Canada. Sportivul român a reușit o performanță extraordinară, clasându-se pe locul doi, în urma elvețianului Fabian Imfeld, după o cursă infernală de peste 480 de kilometri.

În doar șase zile, 23 de ore și puțin peste 13 de minute, Tibi Ușeriu a finalizat cel mai greu maraton din lume - Yukon Arctic Ultra.

Articolul continua dupa recomandari

Sportivul român a îndurat temperaturi de -39 de grade Celsius, s-a confruntat cu probleme de stomac de-a lungul întregii competiții, dar a reușit o performanță remarcabilă.

De altfel, Tibi Ușeriu și Fabian Imfeld au fost singurii care au terminat competiția, din cei 23 de maratoniști înscriși.

Tibi Ușeriu, pe Faceook:

Dragilor,

Am ajuns la capăt, deși drumul ăsta părea la un moment dat fără capăt. Vă mulțumesc enorm pentru susținerea voastră. Fără gândurile voastre bune, jur că m-aș fi pierdut pe drum. Mulțumesc Tășuleasa și mulțumesc Via Transilvanica, drumul nostru, al tuturor, cel care m-a trimis aici în delegație, ca ambasador.

La ora asta, gândurile mele sunt puține și simple. Zic asa: Uneori, pare greu să te întorci și doar pentru că ai uitat undeva becul aprins. Să te întorci acolo unde ai suferit o traumă, e un pic și mai greu. Pozele astea două puse în paralel, spun povestea acestei aventuri. Sunt fericit că am îndreptat lucrurile.

Trag scurt o concluzie de încheiere, înainte de a mă prăbuși într-un somn adânc: Să nu uităm că visurile noastre, ale fiecăruia, fie ele mici sau mari, chiar contează. Fără idealuri, mă tem că am dispărea. Așadar, să nu renunțăm la ele orice ar fi. Vă mulțumesc, ne vedem acasă!

Multumesc Aliat Targu Mures!

Tiberiu Ușeriu, în vârstă de 47 de ani, este un alergător de anduranță și un ultramaratonist român.