Sophia Floersch, tânăra pilot de Formula 3 care și-a zdrobit mașina în cursa de la Macao, are fractură la coloană. Fata de 17 ani din Germania a făcut accidentul la peste 270 de kiometri pe oră.

Sophia Floersch a fost urgent spitalizată după accidentul de la Grand Prix-ul de la Macao.

Articolul continua dupa recomandari

Mesajul scris de Sophia Floersch după accident

Adolescenta de 17 ani are fractură la coloană, dar era conștientă când a fost preluată de medici. De altfel, fata a postat pe Twitter un mesaj, după spitalizare.

”Vreau ca toată lumea să știe că sunt bine și că voi fi operată mâine dimineață”, a scris Sophia.

Cum s-a produs accidentul de la Macao

Accidentul din cursa de Formula 3 de la Macao s-a produs la intrarea într-o curbă a circuitului. Adolescenta avea peste 270 de kilometri pe oră cu bolidul ei Van Amersfoot, spune Daily Mail.

Mașina tinerei a lovit în spate bolidul condus de pilotul Jehan Daruvala, apoi s-a izbit puternic de automobilul condus de un alt concurent, Sho Tsubo și a fost catapultată într-o construcție de pe margine, destinată fotografilor.

Bolidul tinerei a zburat de pe pistă și, în urma impactului, a fost complet distrus.

Tatăl fetei, martor la accident

În urma accidentului, cursa de Formula 3 de la Macao a fost oprită. Pilotul Sho Tsuboi a fost și el spitalizat, cu dureri la spate. Doi fotografi de pe margine au fost, de asemenea, răniți.

Tatăl Sophiei era spectator la cursă și a fost martor la accidentul dezastruos. Bărbatul s-a dus la spital și este alături de fiica sa, au spus organizatorii Grand Prix-ului de la Macao.

Sophia Floersch în costumul de concurs de Formula 3Vezi 6 imagini în Galerie

Unul dintre cei mai buni tineri piloți de curse

Sophia Floersch s-a născut la Grunwald, în Germania, în anul 2000. E considerată unul dintre cei mai promițători tineri piloți de curse.

A început încă de la 5 ani cu cursele de karting și a devenit una dintre primele femei pilot din cursele de Formula 3 și 4.

Sophia Floersch într-o mașină de curseVezi 6 imagini în Galerie

În 2015 a intrat în cursele de Formula 4, iar doi ani mai târziu a trecut la campionatul de Formula 3.