E o seară magică şi istorică pentru români şi pentru România: Simona Halep este campioană la Wimbledon! O perfomanţă unică, primul jucător român ce reuşeşte să cîştige cel mai râvnit trofeu de grand slam. Simona a împlinit visul dintotdeauna al mamei ei, în aplauzele membrilor familiei regale a Marii Britanii şi în lacrimile de bucurie ale milioanelor de suporteri care au urmărit finalul partidei în picioare. Jucătoarea noastră a spulberat-o, în doar 55 de minute, pe marea Serena Williams. Scor final 6 - 2, 6 - 2. A fost cel mai bun meci al carierei, a spus Simona, şi a mulţumit ţării pentru susţinere.

Simona Halep este noua regină la Wimbledon. În doar 55 de minute a îngenuncheat-o pe Serena Williams şi şi-a adăugat în palmares cel mai râvnit trofeu.

Articolul continua dupa recomandari

”Incredibil! Este deosebit, nu voi uita niciodată această zi. A fost visul mamei mele de când aveam 12, 13 ani. Mama spunea că, dacă vreau să realizez ceva în tenis, trebuie să câştig finala la Wimbledon. A venit ziua şi mamă, mulțumesc. Mulţumesc, părinților!”, a spus Simona Halep.

În tribune părinţii Simonei au urmărit meciul cu ochii în lacrimi. Iar membri Casei Regale, ducesa de Cambridge, Kate Middleton,ducesa de Susex Meghan Markle şi actorii Catherine Zeta Jones şi Michael Douglas au aplaudat la unison reuşita istorică a Simonei Halep. Primul sportiv român care câştigă Wimbledon.

”Aş vrea să mulţumesc ţării mele pentru sprijinul arătat. Domului Ţiriac care a venit special pentru finala mea. Vă mulţumesc că mi-aţi fost alături, sunteţi minunaţi. Mulţumesc pentru tot sprijinul, mulţumesc mult!”, a declarat Simona Halep.

Supremaţia de Simonei este de necontestat. Meciul a început cu două breakuri pe serviciul adversarei. După doar 25 de minute Halep a câştigat primul set cu şase la doi.

SINCRON SERENA WILLIAMS-halep finala 003

”A jucat senzaţional. Orice jucătoare joacă la acest nivel trebuie să accepţi”, a spus Serena Williams.

Presa internationala nu se teme de cuvintele mari. Le Figaro, CNN sau Telegraph o numesc Simona Halep regina lumii în tenisul feminin. Pagina de Facebook a Simonei a adunat mii de comentarii de felicitare în doar câteva minute.

În ţară meciul Simonei a fost urmărit pe toate terasele restaurantelor şi barurilor din marile oraşe. Finalul a fost urmărit în picioare.

Meciul a fost cel de-al 11 lea dintre Simona Halep şi Serena Williams, cea mai titrată jucătoare a tuturor timpurilor. Doar Ilie Năstase a jucat două finale la Wimbledon, pierdute însă amândouă.

ILIE NĂSTASE: Cel mai bun rezultat al unei jucătoare de tenis din România, să câştigi Wimbledon-ul. Cred că este una dintre cele mai scurte finale de la Wimbledon. A dominat de la început, a fost agresivă, nu i-a scăpat nicio minge, a dat totul înapoi, Serena a avut foarte multe greşeli, vreo 30.

Halep a câştigat cel de-al doilea Grand Slam după trofeul de la Roland Garros din 2018. Simona urcă după această victorie 3 poziţii în clasamentul WTA, până pe locul 4.

Duminică, va dansa la balul campionilor, cu învingătorul din finala masculină, Roger Federer sau Novak Djokovici.