Simona Halep, locul 7 mondial, s-a calificat vineri în optimile de finală de la Wimbledon, al treilea Grand Slam de tenis al anului, după ce s-a impus, cu 6-3, 6-1, împotriva sportivei Victoria Azarenka, din Belarus, locul 40 mondial.

Confruntarea se anunţa a fi una extrem de dificilă pentru româncă, după ce Azarenka a făcut instrucţie, în primele două tururi, cu Alize Cornet (Franţa) şi Ajla Tomljanovic (Australia).

Articolul continua dupa recomandari

Simona Halep a trecut de Victoria Azarenka şi joacă în optimi la Wimbledon

De altfel, duelul dintre Simona şi Victoria, considerat meciul zilei la Wimbledon, a început prost pentru sportiva noastră, Azarenka reuşind break-ul în game-ul al patrulea din primul set.

Din fericire, a fost un simplu foc de paie. Pentru că Simona a revenit rapid şi a făcut o demonstraţie de forţă împotriva uneia dintre cele mai periculoase sportive rămase în competiţie.

A fost 6-3, 6-1, la capătul unui meci care a durat doar aproape o oră şi 10 minute şi în care Azarenka a fost trădată de un serviciu al doilea extrem de slab.

Graţie acestui succes, Simona şi-a depăşit rezultatul obţinut la Wimbledon anul trecut, astfel că românca îşi va îmbunătăţi situaţia din clasamentul general.

În a doua săptămână de turneu, Simona debutează cu un meci tare. Ea dă piept cu o nouă jucătoare de forţă, indiferent că vorbim de slovena Polona Hercog sau de Cori Gauff, din Statele Unite ale Americii.

Meciul dintre Hercog şi Gauff este ultimul jucat vineri la simplu feminin.