Deși parametrii în care a evoluat Simona Halep în optimile de finală de la Australian Open au fost buni, sportiva româncă nu a reușit să o învingă pe redutabila Serena Williams.

Simona Halep a avut, în meciul de luni, 24 de lovituri direct câştigătoare şi numai 12 greşeli neforţate, numere cu care probabil ar fi câştigat orice alt meci în afară de cel cu Serena Williams. 

Articolul continua dupa recomandari

În comparaţie, Serena a avut 44 de lovituri direct câştigătoare, un număr obişnuit la ea, dar numai 31 de erori neforţate. Acest ultim parametru pare mare, dar pentru Serena, o jucătoare care de obicei face toate punctele, şi pe ale ei şi pe ale adversarei, nu este aşa, iar faptul că raportul lovituri direct câştigătoare / erori neforţate este clar supraunitar arată una dintre cheile victoriei ei.

Simona Halep a servit cu primul în proporţie de 65 la sută, mai bine decât rivala ei de luni, cu 60 la sută. Williams stă ceva mai bine la proporţia de puncte făcute cu primul serviciu, 77 la sută (9 aşi), faţă de 75 la sută (2 aşi). O diferenţă mai mare în favoarea americancei este la serviciul al doilea, care continuă să fi o problemă la Simona Halep: 42 la sută puncte câştigate faţă de 31 la sută. Şi la retur Williams a stat mai bine, punând 78 la sută din serviciile primite în joc, faţă de 63 la sută, Halep.

Primul set, cel mai slab pentru Simona Halep

Williams a avut zece mingi de break şi a câştigat jumătate. Halep a avut şapte şi a convertit doar 3. 

În total, Williams a câştigat 86 de puncte, iar Halep 77, iar acestă diferenţă a fost cauzată de setul I slab făcut de româncă (24-13 puncte câştigate).

În concluzie, Halep a evoluat bine, într-un meci cu un nivel înalt de joc, dar insuficient de bine încât să o învingă pe "noua" Serena Williams, o sportivă ce pare că greşeşte mai puţin faţă de perioada dinainte de a-şi întrerupe cariera pentru a naşte.

Simona Halep, locul I WTA, a fost învinsă, luni, cu scorul de 6-1, 4-6, 6-4, de americanca Serena Williams, locul 16 WTA şi cap de serie numărul 16, în optimile de finală ale Australian Open. Aceasta a fost a noua victorie a americancei de 37 de ani, câştigătoare a 23 de turnee de grand slam, de şapte ori la Melbourne, în zece meciuri jucate în carieră cu Simona Halep.

În faza următoare, Serena Williams va evolua cu Karolina Pliskova din Cehia, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 7.

sursa: news.ro