Simona Halep a făcut o declarație plină de fair play la adresa jucătoarei Serena Williams, pe care o va întâlni în faza următoare a turneului Australian Open. Românca a declarat că sportiva de peste ocean este cea mai bună din lume, deși ea este numărul 1.

Declarațiile au fost făcute de Simona Halep după ce a învins-o la Australian Open pe sora Serenei Williams, Venus și s-a calificat în optimile turneului.

Articolul continua dupa recomandari

În următorul meci, românca o va întâlnit tocmai pe Serena Williams.

"În opinia mea, să fii numărul 1 mondial şi să fii cea mai bună jucătoare din lume este un pic diferit. În acest moment, eu sunt numărul 1 mondial şi o iau ca atare. Simt că că sunt în această poziţie de multe luni, multe săptămâni. Dar cu siguranţă ea (Serena Williams – nr) este cea mai bună jucătoare din lume deoarece a câştigat atât de multe grand slam-uri. A fost mult timp pe locul I şi nu pot compara rezultatele mele cu ale ei. Dar în acest moment, sunt încrezătoare că sunt pe acestă poziţie şi gândesc pozitiv despre asta", a spus Simona Halep.

Românca s-a impus sâmbătă în fața lui Venus Williams cu scorul de 6-2, 6-3, calificându-se în optimile de finală ale Australian Open.

"Cred că a jucat fără greşeală astăzi. Doar 12 greşeli a făcut. Din nefericire, am avut de aproape trei ori mai multe. Trebuia doar să ţin numărul de greşeli la un nivel mai scăzut. Dar ea a făcut un meci mare", a spus Venus Williams la finalul meciului.

Serena Williams, locul 16 WTA este cap de serie numărul 16 la Australian Open. Aceasta va fi a zecea partidă directă între Halep și Williams și prima de când Serena a devenit mamă. Scorul de până acum al întâlnirilor e 8 – 1 în favoarea americancei.

Sursa: News.ro