Simona Halep, locul 4 WTA, a revenit de la minge de 0-5 în primul set şi s-a impus cu 7-5, 6-1, în meciul cu poloneza Agnieszka Radwanska, locul 5 WTA, calificându-se astfel în semifinalele turneului de categorie Premier 5 de la Cincinnati.

Halep a dat sâmbătă un test important cu o adversară din Top 5 WTA, care a confirmat forma foarte bună a româncei. Sportiva din Constanţa a obţinut a 13-a victorie consecutivă într-o manieră care a adus aminte de cele mai bune momente din cariera ei. Cu un nivel de încredere mai ridicat ca oricând şi cu o pregătire fizică exemplară, Halep a întors un meci care nu a început bine pentru ea.

Articolul continua dupa recomandari

Simona Halep s-a văzut pusă în dificultate în prima parte a partidei cu Radwanska. Românca a fost agresivă şi a condus destul de bine jocul, dar a greşit mult în momentul în care a vrut să finalizeze punctele. Halep a schimbat registrul din mers şi a corectat precizia loviturilor, după care lucrurile au intrat în ritmul dominant arătat şi în partidele precedente de la Cincinnati

Foarte repede, poloneza s-a distanţat la 4-0, după două break-uri, la 1-0 şi 3-0, apoi a avut minge de 5-0, pe propriul serviciu, însă Halep şi-a oprit declinul în acel moment. Radwanska a continuat să risipească câte o minge de 5-1, 5-2, 5-3. De fiecare dată, Halep a avut puterea să întoarcă soarta ghemului, astfel că scorul a devenit 4-4. La acest scor, jucătoarea română a mai reuşit un break, clar de această dată.

Abia din a cincea încercare a putut Radwanska să modifice cifra din dreptul numelui ei de pe tabelă. Pentru asta a avut nevoie de trei mingi de break, de salvarea unei mingi de set şi de ajutorul benzii fileului. Jucătoarea din Polonia nu a speculat momentul, astfel că Halep a făcut rebreak şi apoi a pus capăt setului, cu 7-5, după un punct spectaculos şi după 61 de minute de joc.

Al doilea set a fost fără istoric. Halep a pierdut doar un ghem, pe propriul serviciul, la 1-0 pentru ea. Un 6-1 după alte 30 de minute.