Simona Halep va evolua mâine, în finala China Open, cu învingătoarea dintre jucătoarea franceză Caroline Garcia, locul 15 WTA, şi sportiva cehă Petra Kvitova, locul 18 WTA şi cap de serie numărul 12, meci care va începe la 14.30.

"Nu m-am gândit prea mult că sunt în aceeaşi poziţie. La French Open, am avut set şi 30-0, aşa că aici a fost un pic diferit. Nu am fost îngrijorată, am încercat doar să stau concentrată, să nu dau înapoi, să nu mă îndepărtez de linia de fund. Am încercat să blochez toate mingile şi să le lovesc. Serviciul a fost poate cel mai bun lucru astăzi, pe durata întregului meci. Cred că psihic am fost altfel şi de aceea am putut câştiga meciul. Mâine dimineaţă, înaintea antrenamentului, aşa cum am făcut aici în fiecare zi, voi vorbi cu echipa mea despre tactică şi despre cum trebuie să joc. Le cunosc pe amândouă, ştiu că sunt adversare puternice. Lovesc puternic mingea şi stau aproape de linii. Trebuie să mă gândesc la meciurile disputate cu Şarapova şi Ostapenko, pentru că joacă similar", a spus Halep.

Articolul continua dupa recomandari

După victoria care a adus-o pe prima poziție în lume, Halep a mărturisit că e copleșită de emoții.

"Este un moment foarte emoţionant, este pentru prima dată când plâng pe teren. Este extraordinar că am putut face asta. Este prea greu ca să vorbesc, dar le mulţumesc tuturor pentru susţinere, familiei, echipei, lui Darren - Darren, nu eşti aici, dar m-ai ajutat mult ca să fac asta - tuturor celor de acasă care mă urmăresc. Este ziua mea specială", a declarat Halep la festivitatea de pe arena centrală de la Beijing .

Simona Halep va urca începând de luni, pentru prima dată în carieră, pe locul 1 WTA, după ce a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-2, 6-4, pe letona Jelena Ostapenko, în semifinalele China Open. Halep devine prima româncă lider mondial în tenis, al doilea român, după Ilie Năstase, care a fost numărul 1 ATP 40 de săptămâni, între 23 august 1973 şi 2 iunie 1974, şi a 25-a jucătoare care urcă pe cea mai înaltă treaptă a ierarhiei, de la introducerea clasamentului computerizat în 1975.