Simona Halep (27 de ani, locul 7 WTA) și Serena Williams (37 de ani, 10 WTA) s-au înfruntat în finala Wimbledon 2019. Românca a câștigat partida în două seturi.

(Ora 17.06): Victorie Simona Halep! Punct, set și meci! Românca a câștigat finala de la Wimbledon!

Articolul continua dupa recomandari

(Ora 17.00): Al doilea break reușit de Simona Halep, care conduce cu 5 - 2 și este la doar un punct de câștigarea finalei.Deși a avut 2 ași, Serena Williams a comis erori în serie.

(Ora 16.58): Punct reușit de Simona Halep! Scorul e 4 - 2.

(Ora 16.54): Break reușit de Simona Halep. Românca a câștigat pe serviciul adversarei și conduce cu 3 - 2. E un moment de cotitură al finalei, favorabil Simonei.

(Ora 16.50): Simona Halep întoarce serviciul și câștigă la zero. Este 2 - 2.

(Ora 16.47): Serena Williams ia din nou avans, după un serviciu câștigat la zero. Scorul este 2 - 1.

(Ora 16.44): Românca reușește să egaleze, după 3 minute de dispută. Este 1 - 1 în al doilea set.

(Ora 16.40): Americanca reușește să câștige primul punct al celui de-al doilea set. Urmează serviciul Simonei Halep.

(Ora 16.37): Meciul s-a reluat, cu serviciul Serenei Williams

(Ora 16.35): Simona Halep câștigă primul set al finalei de la Wimbledon! Scorul a fost 6 - 2 în fața americancei.

(Ora 16.31): Serena Williams reușește să câștige pe serviciul său și să se apropie cu un punct. Este 5 - 2 pentru româncă.

(Ora 16.29): 5 -1 pentru Simona Halep! Românca a câștigat punctul pe serviciul său, după un joc disputat la avantaje. Acum, e doar la un punct de câștigarea setului.

(Ora 16.23): Serena Williams ia primul punct din acest set. Este 4 - 1 pentru româncă.

(Ora 16:21): Simona Halep se distanțează la 4 - 0 pe serviciul său, după ce a câștigat punctul cu un as.

Actualizare: 3 - 0 în primul set, Simona domină și face al doilea break!

Actualizare: Este 2 - 0 pentru Simona. 

Actualizare: Început perfect pentru româncă la Wimbledon. Simona Halep câştigă primul game, pe serviciul americancei.

Actualizare: A început meciul. Serena Williams servește prima

Actualizare: Simona Halep şi Serena Williams au intrat pe arena centrală de la Wimbledon. Sportiva serveşte în primul game.

Vezi 4 imagini în Galerie

Actualizare: Kate Middleton, ducesă de Cambridge, asistă la finala feminină a turneului de la Wimbledon, dintre Simona Halep şi Serena Williams. Ducesa a fost prezentă şi la finala de anul trecut, pierdută de Serena Williams în faţa germanei Angelique Kerber.

Kate Middleton, ducesa de Cambridge, asistă la finala de la WimbledonVezi 4 imagini în Galerie

Simona Halep luptă de la ora 16.00 pentru istorie, în finala de la Wimbledon, împotriva americancei Serena Williams. 

Pentru Simona Halep, este prima calificare în ultimul act al celui mai prestigios turneu feminin de tenis din lume. De cealaltă parte, Serena Williams a mai jucat finala de la Wimbledon de zece ori, iar de şapte ori a şi câştigat-o.

Simona Halep - Serena Williams în finala de la Wimbledon

Finala Halep - Williams de la Wimbledon va putea fi urmărită live lext pe Observator.TV și în direct pe Eurosport.

Sportiva din SUA conduce detaşat bilanţul întâlnirilor directe. Serena a învins-o de nouă ori pe Simona şi a pierdut o singură dată.

Dacă va câştiga, americanca îşi va trece în palmares cel de-al 24-lea titlu de Grand Slam. Cu toate astea, Simona spune că nu se simte deloc intimidată.

"Nu simt nicio presiune asupra mea, doar senzaţii pozitive. Mă aştept să pot face o treabă bună pe teren sâmbătă şi... pur şi simplu sunt calmă. Cred că am şansa mea să o înving. Desigur, respect foarte mult ceea ce a făcut şi face ea. Dar acum mă simt mai puternică, psihic, pentru a o înfrunta şi vom vedea ce se va întâmpla", a declarat Simona Halep. 

Roger Federer: "Simona trebuie să savureze momentul!"

Românii stau cu sufletul la gură şi o încurajează din toate colţurile ţării.

Un mesaj de încurajare i-a transmis sportivei noastre şi Roger Federer. Elveţianul spune că Simona Halep trebuie să aibă o mentalitate de învingătoare, să se concentreze la maximum şi să nu fie depășită de importanța evenimentului.

"Să încerce să câștige! Trebuie să ai mentalitate de învingător, nu? Nu poți să te gândești la lucruri de genul: 'Gata, sunt în finală', e de ajuns sau 'Joc împotriva Serenei, n-am nicio șansă'. 

Dacă vei gândi așa, cu siguranță pierzi. Trebuie să ai mentalitatea de învingător. Să realizezi că meriți să fii aici, ți-ai câștigat acest drept. Nu poți să ajungi în finala de la Wimbledon jucând aşa şi-aşa. De asemenea, Simona trebuie să savureze momentul, dar asta poate să o facă numai după ce câștigă. Trebuie să fie concentrată la maximum, să nu fie depășită de importanța evenimentului. Este bine însă că ea a câștigat deja un turneu de Mare Șlem. Știe ce are de făcut în acest moment, iar asta e grozav", i-a transmis Federer sportiei noastre la conferinţa de presă organizată după victoria contra lui Rafael Nadal.