Simona Halep, numărul 1 în tenisul mondial feminin, nu va avea antrenor în primele 3 sau 4 luni din acest an. Dezvăluirea a fost făcută de sportiva româncă într-un interviu pentru WTA Insider.

Simona Halep începe anul fără antrenor și a dezvăluit că situația va fi la fel pentru o bună perioadă din 2019.

Articolul continua dupa recomandari

 “Situaţia este astfel pentru următoarele trei-patru luni, nu vreau să iau antrenor. Nu mă gândesc la asta. Las lucrurile să meargă de la sine şi voi vedea cum este, cumva, singură”, a spus Halep.

”Viaţa mea nu este doar tenisul acum”

Românca  susține că, pentru moment, altele sunt obiectivele prioritare.

“Vreau doar să mă liniştesc. Am avut suficientă presiune în aceşti ani. Acum simt că nu vreau să mă leg de nimeni, pentru că atunci când ai antrenor trebuie să-I fi dedicat acelei persoane şi să faci totul pentru antrenor şi pentru echipă. Am nevoie să fiu liniştită câteva luni, câteva săptămâni, pentru că anul trecut a fost unul greu. Mă simt mai bine dacă rămân aşa. Este decizia mea şi nu ştiu dacă este cea mai bună, dar mi-am asumat riscul. Viaţa mea nu este doar tenisul acum. Încerc să mă bucur de mai mult. Încerc să fiu fericită. Am fost mereu, dar acum mă simt mai relaxată şi mă bucur şi de alte lucruri”, a declarat românca.

Chiar dacă nu are antrenor, Simona este optimistă.

“Sunt încrezătoare că pot să îmi fac jocul pe teren. Sunt mai responsabilă acum cu privire la tot ce trebuie să fac. Poate este un lucru bun, voi vedea”, a mai spus în interviu.

”Mă simt bine”

Despre fostul antrenor, Darren Cahill, Simona Halep a spus că are o relație foarte bună și că păstrează permanent legătura cu el. Românca a mai spus în interviu și că, în ultima vreme, nu a mai avut probleme cu spatele.

 “M-am antrenat la capacitate maximă, am jucat câteva seturi, câteva meciuri. Aşa că fără durere, fără stres… Dar nu se ştie niciodată ce va fi, până la meciurile oficiale, astfel că aştept să văd săptămâna aceasta cum mă simt. Acum mă simt bine, mă simt odihnită, sănătoasă, relaxată. Sunt bine şi fericită”, a declarat Halep.

Halep va începe prima ei competiţie din 2019, Sydney International, în turul al doilea, fază în care va evolua cu australianca Ashleigh Barty, locul 15 WTA, sau cu letona Jelena Ostapenko, locul 22 WTA.

Sursa: News.ro