Caricatură incredibilă publicată de Charlie Hebdo, după ce Simona Halep a câştigat primul Grand Slam din carieră, la Roland Garros. Săptămânalul francez a publicat caricatura în ediţia sa de miercuri, 13 iunie.

Simona Halep e prima româncă după 40 de ani care cucereşte titlul la Roland Garros şi jurnaliştii de la Charlie Hebdo au marcat evenimentul printr-o caricatură controversată. "O  româncă cucereşte Roland Garros", e descrierea unui desen cu un individ ridicând cupa Suzanne Lenglen, care strigă "Fier vechi! Fier vechi!"

Articolul continua dupa recomandari

Caricatura a fost postată pe reţelele de socializare de Dan Alexe, jurnalist român stabilit la Paris şi prieten cu mai mulţi redactori şi desenatori de la Charlie Hebdo, cuc are a colaborat în trecut la realizarea în România a unor reportaje.

Contactat, acesta spune că nu e vorba de vreo jignire la adresa Simonei sau a românilor, ci că cei de la Charlie Hebdo se folosesc de un "umor francez subtil. Revista fiind destinată francezilor, acolo sunt ridiculizate prejudecățile acestora."

Vezi 2 imagini în Galerie