Simona Halep a declarat, sâmbătă, după victoria fabuloasă de la Roland Garros, că nu-i vine să creadă că a obținut acest trofeu și că a încercat, în meciul cu americanca Sloane Stevens, să uite tot ce s-a întâmplat anul trecut.

"Am făcut tot ce-am putut ca să uit ce a fost anul trecut. E incredibil ce s-a întamplat, nu-mi vine să cred", a spus Halep, după finala câștigată în fața a mii de spectatori și a milioane de români care i-au fost alături în fața televizoarelor.

Articolul continua dupa recomandari

Simona Halep a câştigat turneul de la Roland Garros, după ce a învins-o, în finală, cu scorul de 3-6, 6-4, 6-1, pe americanca Sloane Stephens, locul 10 WTA.

În urma acestui succes, primul din carieră la un grand slam, Halep a devenit prima jucătoare română care câştigă un "major", după Viriginia Ruzici, care s-a impus, în 1978, tot la French Open.

Halep a reuşit, sâmbătă, să întregească performanţa de a fi numărul 1 mondial cu titlul de grand slam mult visat.

Jucătoarea română a fost în finala de la Roland Garros sportiva mai bună, cu arsenalul de lovituri mai bogat şi sportiva mai bine pregătită fizic. Stephens a "ars" repede, după un prim set în care şi-a pus toată energia şi toată forţa în lovitura ei de dreapta, una ascuţită, cu care poate trimite oriunde vrea mingea.