Sportiva cehă Katerina Siniakova, locul 47 WTA şi cap de serie numărul 6 a învins-o, vineri, cu scorul de 6-2, 3-6, 6-3, pe rusoaica Maria Şarapova, locul 59 WTA, calificându-se în finala Shenzhen Open, în care o va întâlni pe Simona Halep, locul I WTA.

Cele două jucătoare au oferit un meci foarte spectaculos, tensionat în final. Siniakova a evoluat entuziasmant în primul set, apoi Şarapova a răspuns cu un joc excelent în al doilea. Deşi a comis mai puţine erori neforţate decât de obicei, Şarapova a greşit atunci când nu trebuia, în partea a doua decisivului. Ezitantă şi ea în final, sportiva cehă s-a impus în cele din urmă, într-o oră şi 55 de minute, având nevoie de patru mingi de meci pentru a câştiga (două pe serviciul Mariei Şarapova şi două pe propriul serviciu).

Articolul continua dupa recomandari

În prima semifinală, Simona Halep, locul I WTA, a învins-o, vineri, cu scorul de 6-1, 6-4, pe Irina-Camelia Begu, locul 43 WTA şi cap de serie numărul 4.

În singura lor întâlnire, Siniakova, 21 de ani şi 1,74 metri înălţime, a învins-o pe Simona Halep la ediţia precedentă a turneului de la Shenzhen, în faza optimilor de finală, scor 6-3, 4-6, 7-5. Jucătoarea cehă a ridicat trofeul la finalul competiţiei.

Sursa: News.ro