Victorie istorică pentru România. Simona Halep devine prima româncă ajunsă într-o finală la Wimbledon. Cu o forţă incredibilă, Halep a reuşit să o învingă în două seturi pe Elina Svitolina. În finala de sâmbătă, o va întâlni pe legendara Serena Williams. 

De 23 de ori câştigătoare a unui turneu de Grand Slam, Serena Williams pare hotărâtă să obţină încă un titlu. Însă americanca a vorbit cu respect despre rivala ei româncă.

Articolul continua dupa recomandari

"Are multe calităţi impresionante. Evident, tenacitatea ei, capacitatea ei de a deveni din ce în ce mai bună de fiecare dată, capacitatea de a găsi putere. Nu poate fi subestimată. Este ca o mică 'powerhouse'. A terminat anul pe locul 1 de două ori consecutiv şi simt că a revenit şi vrea să demonstreze că poate din nou. Nu am uitat înfrângerea în faţa ei, a jucat incredibil şi asta mă face să ştiu că poate ajunge din nou la acel nivel şi trebuie să fiu mai bună", a spus Serena Williams.

De cealaltă parte, Simona Halep este la cel mai bun turneu al ei pe iarbă şi spune că trăieşte unul dintre cele mai frumoase momente din viaţa ei. Simona se află a cincea oară într-o finală de Grand Slam, iar pe Serena a mai învins-o o dată, în 2014, la Turneul Campioanelor.  Românca are în palmares o finală câştigată la Roland Garros, anul trecut. Potrivit News.ro, ultima întâlnire între Simona Halep și Serena Williams a fost în optimile de la Australian Open, în acest an, când meciul a fost câștigat în 3 seturi de americancă.