Președintele Federației Spaniole de Fotbal, Luis Rubiales, a anunțat o serie de măsuri adoptate în lupta împotriva coronavirusului. Forul pe care îl conduce va face tot posibilul să sprijine autoritățile, dar și cluburile de fotbal din Spania. 

"Nu ne mai gândim la nicio dată de reluare a competițiilor. Vorbim despre meciuri, după ce scăpam de coronavirus și revenim la normalitate", și-a început Rubiales discursul. 

Articolul continua dupa recomandari

Federația Spaniolă de Fotbal sprijină Guvernul

"Am pus hotelul naționalei la dispoziția autorităților. Îl pot transforma în spital sau în ce alte scopuri au nevoie. De asemenea, toată echipa noastră de doctori și fizio-terapeuți stă la dispoziția sistemului medical. Federația Spaniolă de Fotbal va pune la dispoziția Guvernului și o sumă importantă de bani pentru proiectele de cercetare din țară", a anunțat Rubiales. 

Federația Spaniolă de Fotbal ajută și cluburile 

Pentru a combate criza economică din fotbal, Rubiales a anunțat deschiderea unor linii de credit avantajoase pentru cluburile din Spania. 

"Fotbalul amantor, din ligile inferioare, precum și futsalul vor beneficia de o linie de credit de 4 milioane de euro, cu costuri zero. De asemenea, le-am oferit și conducătorilor La Liga o soluție. Le putem deschide o linie de credit în valoare de 500 de milioane de euro. Mesajul meu pentru lumea fotbalului este că trebuie să fim uniți în aceste momente și să ne păstrăm speranța. Împreună vom reuși să oprimi acest virus", a fost mesajul lui Rubiales.