Datorită lor vedem steagul românesc arborat la cele mai mari competiţii de patinaj din lume. Sunt responsabili de această performanţă şase tineri frumoşi, un băiat şi cinci fete, care nu au mai mult de 22 de ani.

Împreună reprezintă lotul naţional al României la patinaj-viteză. Un sport care nu este finanţat în ţara noastră, nici nu ne putem lăuda cu multe pationare pentru antrenamente, dar în care, după cum vedem, se poate face performanţă.

Articolul continua dupa recomandari

Cu multă muncă şi cu tot atâta dăruire, cu multe căzături pe gheaţă, dar cu şi mai multe ridicări. Cel mai recent succes: luna aceasta, campionii noştri au participat la două competiţii mondiale, unde au urcat pe podium de 4 ori, la probe de 500 şi de o mie de metri.

Sunt din Braşov şi am stat şi noi de vorbă cu ei. Cu medalii importante la gât ne-au împărtăşit poveştile lor şi planurile de viitor, care se leagă evident, doar de patinaj.

Hogaș Mihaela: Ce îmi doresc cel mai mult, următorul pas este Olimpiada din Beijing, din 2022 şi pentru asta stau şi mă antrenez de două ori pe zi, şase zile pe săptămână încât să îmi îndeplinesc visul.

Stănică Bianca: Practic patinajul de viteză de 12 ani. Sunt mândră că pot reprezenta România la multe campionate internaţionale.

Nedelea Cosmin: Am nevoie de mai mulţi băieţi în echipă, ca să pot merge mult mai tare, să mă pot antrena mai tare, dar fac treabă bine şi fetele din echipă care se antrenează aproape cot la cot cu mine.