Rusia a fost eliminată de la Cupa Mondială 2018 în sferturile de finală. Țara gazdă a competiției a pierdut în fața Croației, într-un meci decis la penalty-urile de departajare.

Croația a învins Rusia cu 6-5 după loviturile de departajare și s-a calificat în semifinale. După 120 de minute de joc, la finalul prelungirilor, scorul era 2-2.

Articolul continua dupa recomandari

Rusia - Croația, 5 - 6 în sferturile Cupei Mondiale

În primele 90 de minute a fost 1-1, golurile fiind înscrise de Cerișev, în minutul 31 și Kramarici, minutul 39.

În prelungiri, croatul Vida a majorat scorul la 2-1, în minutul 101, iar Fernandes a egalat în minutul 115.

La loviturile de departajare, pentru Croaţia au marcat Brozovici, Modrici, Vida şi Rakitici. Kovacici a ratat.

Pentru Rusia au înscris Dzagoev, Ignaşevici şi Kuziaev. Au ratat Smolov şi Fernandes.

Cei doi portari au apărat câte o lovitură de departajare: Subasici la Smolov şi Akinfeev la Kovacici.

Componența echipelor Rusiei și Croației

Rusia: Akinfeev - Fernandes, Kutepov, Ignaşevici, Kudriaşov – Samedov (Erohin ’54), Kuziaev, Golovin (Dzagoev ‘102), Zobnin – Cerişev (Smolov ’67), Dziuba (Gazinski ’79). Selecţioner: Stanislav Cercesov.

Croaţia: Subasici – Vrsaljko (Corluka ’96), Vida, Lovren, Strinici (Pivarici ’74) - Rakitici, Modrici - Rebici, Kramarici (Kovacici ’88), Perisici (Brozovici ’63) - Mandzukici. Selecţioner: Zlatko Dalici.

Meciul a fost arbitrat de brazilianul Sandro Ricci.În semifinale, Croaţia va juca împotriva Angliei, care a eliminat în sferturi Suedia, scor 2-0.

Semifinala se va disputa pe stadionul Lujniki din Moscova, la 11 iulie. În cealaltă semifinală se vor întâlni Franţa şi Belgia, în 10 iulie, la Sankt Petersburg.

Sursa: News.ro