Nu a câştigat şi finala de la Beijing, dar se întoarce cu ceva ce n-am avut niciodată. O româncă este regina tenisului mondial. Reporterii Observator au stat alături de tatăl ei la meciul de ieri şi au trăit emoţii intense. Iar de la Montreal, Nadia Comăneci i-a transmis Simonei un mesaj.

A fost finalul unui meci bulversant. Cea mai bună jucătoare din lume pierde. 
Cea mai frumoasă înfrângere din carieră. 

Articolul continua dupa recomandari

"Nu pot fi supărată că am pierdut acest meci. Săptămâna asta a fost incredibilă pentru mine. Mâine voi fi numărul 1 în lume. E un vis împlinit", a fost mesajul Simonei de după înfrângere. 

Cu mult chin, dar şi cu zâmbetul pe buze. 

"A fost o glumă pe Internet. Numărul 1 s-a schimbat de vreo 3-4 ori în ultimele 12 luni, dar locul 2 nu se schimbă. Adică eu nu mă schimb. Nici mai sus, nici mai jos", a adăugat sportiva.

"De aici, de la Montreal, gimnastica doreşte să o felicite pe Simona Halep şi echopa ei care a ajutat-o să ajungă lider mondial. Ai făcut istorie pentru tenisul românesc alături de Ilie Năstase. felicitări şi succes în con tinuare", a fost mesajul Nadiei Comăneci. 

"Vreau să o felicit pe Simona pentru această reuşită, să devină Numărul 1 din lume. Tot anul ai avut un parcurs bun şi-l meriţi, cu siguranţă", a felicitat-o şi câştigătoarea Turneului de la Beijing, Carolina Garcia.

Acasă, la Constanţa, toată lumea mai voia o victorie. N-a venit, dar nici nu mai contează. 

"Asta înseamnă lipsa de concentrare după o victorie aşa mare. A fost clar ghinion. A pierdut foarte multe mingi pe care Simona nu le ratează", a spus tatăl Simonei, Stere Halep.

Participarea la turneul de la Beijing i-a adus Simonei 500.000 de dolari. În conturi are deja 20 de milioane. Dar premiul cel mare e altul. Oficial, Halep este numărul 1. Astăzi face schimb de locuri cu Garbine Muguruza.

Cu antrenori celebri alături de ea, Simona mai are un atu. Pe care nicio adversară nu-l are. 

Numărul 1 mondial a primit felicitări de la o altă campioană a noastră - Nadia Comâneci. Dar şi de la antrenorul care n-a venit cu ea la beijing. 

Sunt însă obstacole şi limite acasă, în România. O ţară care îi are pe Horia Tecău şi pe Simona Halep, dar care nu poate organiza un turneu de tenis. 

Arenele BNR - singurul loc unde s-ar putea face asta, sunt în paragină. Banca Naţională vrea să le pentru 35 de milioane de euro.