Naţionala de tineret a României a obţinut a doua victorie consecutivă din preliminariile Campionatului European de fotbal, elevii lui Mirel Rădoi impunându-se luni seara, scor 3-0, în confruntarea cu Irlanda de Nord de pe teren propriu, de la Voluntari.

După 1-2 în Danemarca şi 3-0 acasă cu Ucraina, România nu-şi permitea paşi greşiţi în confruntarea cu Irlanda de Nord de pe teren propriu.

Articolul continua dupa recomandari

România urcă pe locul 3 în grupa de calificare, după Danemarca şi Finlanda

Însă echipa noastră a început prost partida de la Voluntari şi a avut nevoie de un moment de neinspiraţie al portarului advers pentru a pune stăpânire pe joc.

În minutul 38, Hazard, portarul nord-irlandezilor, a ieşit aiurea din careu şi l-a busculat serios pe Dennis Man, fiind eliminat direct.

Din momentul respectiv, jocul a curs într-o singură direcţie.

Tudor Băluţă, Valentin Mihăilă şi Andrei Ciobanu au înscris în repriza a doua, dar scorul putea fi mult mai mare, Ciobanu şi Raţiu ratând alte ocazii importante.

S-a terminat România - Irlanda de Nord 3-0, iar formaţia noastră a adunat şase puncte din nouă posibile, în Grupa 8 de calificare la Europeanul din 2021. Urcăm pe locul 3, în spatele danezilor, dar şi a Finlandei.

Danemarca are punctaj maxim, nouă puncte din nouă posibile, după ce, tot luni seara, s-a impus, cu 1-0, pe terenul Finlandei. 

Finlandezii au şapte puncte, cu unul mai mult decât România, dar au şi un meci în plus disputat.