Jeff Henderson şi-a dedicat medalia de aur câştigată la jocurile olimpice de la Rio mamei sale, Debra, care este grav bolnavă. Sportivul s-a întors acasă, în McAlmont, Arkansas (USA), cu medalia de aur, aşa cum îi promisese mamei lui.

În vârstă de 27 de ani, atletul i-a făcut mamei sale o promisiune înainte de a pleca la Rio şi se pare că s-a ţinut de ea.

Articolul continua dupa recomandari

“Greu de explicat, greu de spus în cuvinte”, a declarat Jeff. “Emoţiile au fost, nu ştiu, greu de explicat”, a completat medaliatul cu aur la săritura în lungime de la Rio.

“Medalia este doar pentru ea” , a declarat el pentru NBC . “Ea s-a îmbolnăvit când aveam 17, 18 ani. A fost greu pentru mine să fac acest lucru.

Tot ce am făcut a fost pentru ea. A fost pentru Dumnezeu, pentru ea şi familia mea.”

Când Henderson s-a întors acasă, în Arkansas, mama lui era în pat, cu steagul Americii pe ea.

O fotografie postată pe Henderson pe Instagram arată medalia de aur pusă în faţa mamei sale, cu titlul: “Mamă, e pentru tine”.

El a avut una dintre cele mai spectaculoase victorii la Jocurile Olimpice de la Rio, învingându-l pe Luvo Manyonga din Africa de Sud cu doar un centimetru la săritura în lungime (8,38m, respectiv 8,37m).