Delegaţia României a fost primită oficial în satul olimpic, alături de toţi ceilalţi participanţi la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, iar cu această ocazie preşedintele COSR, Alin Petrache, a declarat că speră să se întoarcă acasă cu ceea ce s-a promis.

Ceremonia oficială de primire în satul olimpic (joi noapte în România) a fost destul de scurtă şi a inclus un discurs din partea comitetului de organizare, după care s-a intonat imnul de stat şi a fost arborat drapelul naţional.

Articolul continua dupa recomandari

Sportivii tricolori s-au bucurat de moment, au făcut fotografii sau chiar au postat filmări în direct pe reţelele de socializare.

Preşedintele COSR, Alin Petrache, a declarat, potrivit site-ului forului naţional, că unii dintre sportivi noştri, care au sosit mai târziu la Rio, încă se refac după călătorie.

„Suntem pe ultima sută de metri. Mâine (vineri noapte – n.r.) este deschiderea oficială şi de sâmbătă intrăm cu mulţi sportivi în concurs. Unii sportivi, care au sosit mai târziu, încă se refac după zbor şi încearcă să se acomodeze cu fusul orar. Ceilalţi care au venit mai devreme sunt deja în antrenamente. Sper să arătăm ca o echipă puternică şi să ne întoarcem acasă cu ceea ce am promis”, a declarat după ceremonie preşedintele COSR, Alin Petrache, cel care estima înaintea plecării şansele României la cucerirea a 6-8 medalii.

Delegaţia României la JO de la Rio include 96 de sportivi care vor performa în 15 discipline.

Vineri noapte, de la ora 02.00 (ora României) este programată ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, iar de sâmbătă vor începe concursurile.