Descoperit cu scleroză laterală amiotrofică, fostul internaţional olandez Fernando Ricksen a pierdut, la 43 de ani, lupta cu boala, decesul său fiind anunţat în cursul zilei de miercuri.

Ricksen, 12 selecţii în naţionala Olandei şi fost jucător la Glasgow Rangers, AZ Alkmaar sau Zenit St. Petersburg, şi-a petrecut ultima parte a vieţii într-un Centru de îngrijiri paliative situat la marginea oraşului Glasgow.

Articolul continua dupa recomandari

Ricksen a murit la 43 de ani, din cauza unei boli necruţătoare

De altfel, reprezentanţii clubului scoţian s-au zbătut cel mai mult să-i facă viaţa uşoară lui Ricksen, în ultimii ani.

În plus, chiar reprezentanţii clubului Glasgow Rangers au fost şi cei care au anunţat primii, miercuri, decesul fotbalistului.

Ricksen, dublu campion al Scoţiei, campion al Rusiei şi câştigător al Cupei UEFA şi al Supercupei Europei, a fost descoperit cu teribila maladie în octombrie 2013, când avea doar 37 de ani şi încă figura în lotul echipei de fotbal Fortuna Sittard.

În urma lui Ricksen rămân Veronika, soţia lui originară din Rusia, şi Isabella, o fetiţă de numai opt ani.

Ricksen nu este singurul sportiv afectat, în ultimii ani, de scleroză laterală amiotrofică. Sud-africanul Joost van der Vesthuizen, unul dintre cei mai buni mijlocaşi la grămadă din istoria rugbiului, a murit în februarie 2017, la doar 45 de ani, după ce a luptat timp de circa şase ani cu teribila maladie.