Martina Navratilova: Trebuie să joci pentru a câştiga, nu pentru a pierde

Fosta jucătoare de tenis Martin Navratilova a declarat că Simona Halep a evoluat cu grijă şi a aşteptat greşeala adversarei, în meciul cu Jelena Ostapenko.

Articolul continua dupa recomandari

"Halep a jucat cu multă grijă, sperând tot meciul cu Ostapenko va face greşeli. Trebuie să joci pentru a câştiga, nu pentru a pierde", a declarat Navratilova la ITV UK, informează wtatennis.com.

Navratilova a mai spus că Jelena Ostapenko a arătat că are o mentalitate de campioană: "Toată lumea poate lovi mingea tare, dar o poţi controla? Trebuie şi ceva calitate. Îmi poate îmbunătăţi şi serviciul, iar atunci să vă feriţi! Probabil va face foarte bine tranziţia pe iarbă şi este una dintre favorite la Wimbledon".

Mats Wilander despre Halep: Nu ai cum să pierzi acest meci. Ostapenko i-a furat titlul din mâini

Fostul jucător de tenis Mats Wilander a declarat, sâmbătă, că Simona Halep ar fi trebuit să câştige finala de la Roland Garros, apreciind că Jelena Ostapenko i-a luat titlul din mână româncei.

"La început, Halep a fost mai aprope de linia de fund a terenului şi a împins-o pe Ostapenko de acolo, dar lucrurile s-au schimbat. A fost 6-4, 3-0, cu mingi să se desprindă la 4-0. Nu ştiu dacă Halep s-a relaxat, dar meciul s-a schimbat de acolo. Probabil că Halep s-a tot gândit că a fost atât de aproape şi s-a panicat. A fost din ce în cea mai tensionată. Nu ai cum să pierzi acest meci. Ostapenko i-a furat titlul din mâini Simonei Halep. Probabil că s-a aşteptat că Ostapenko va pierde ea meciul. Nu-ţi pemiţi să fii defensivă în faţa lui Ostapenko, pentru că Jelena a făcut acelaşi lucru în toate meciurile anterioare. Simona Halep a spus că va munci în continuare, este mai bună acum, nu mai are acea reacţie negativă, va veni şi momentul ei, dar aici ar fi trebuit ea să câştige", a declarat Wilander la emisiunea Game, Schett&Mats.

Chris Evert: Simona a primit înfrângerea cu graţie. Două campioane

Fosta jucătoare de tenis Chris Evert, s-a declarat surprinsă de prestaţia "strălucită" a Jelenei Ostapenko în finala cu Simona Halep, de la Roland Garros. Evert a precizat, într-un mesaj postat pe Twitter, că Halep a primit înfrângerea cu graţie şi că ambele sportive pot fi considerate campioane.

"Simona a primit înfrângerea cu graţie. Două campioane", a notat Evert.

Şi Billie Jean King a postat un mesaj pe Twitter în care s-a declarat încântată de performanţa Jelenei Ostapenko. "Jelena Ostapenko. Uau. Ce loc pentru a obţine primul trofeu la simplu. Felicitări", a scris fosta sportivă.

Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 3, a ratat câştigarea turneului de la Roland Garros, după ce a pierdut, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 4-6, 3-6, a doua finală disputată în carieră, cu Jelena Ostapenko. Letona, numărul 47 WTA, câştigat primul ei trofeu ca profesionistă, la câteva zile după ce a împlinit 20 de ani.

Sursa: News.ro