Răzvan Lucescu, antrenorul echipei PAOK Salonic, a fost amendat cu suma de 28.000 de euro de Comisia de Disciplină a federaţiei elene de fotbal, după o declaraţie în care compara Grecia cu Germania lui Hitler.

Lucescu a declarat că sancţiunile primite de echipa sa în sezonul trecut nu ar fi fost posibile în altă ţară, decât în "Germania lui Hitler", informează news.ro.

Articolul continua dupa recomandari

Comisia de Disciplină a ligii elene a sancţionat echipa PAOK Salonic cu pierderea la masa verde a meciului cu AEK Atena, din campionatul trecut, întrerupt şi marcat de incidente după anularea unui gol în prelungiri, şi deducerea a trei puncte din cele acumulate de formaţia antrenată de Răzvan Lucescu şi încă două în campionatul următor. Patronul clubului PAOK, Ivan Savvidis, a fost interzis trei ani pe stadioane.

La 11 martie, meciul PAOK Salonic - AEK Atena a fost întrerupt înainte de fluierul final, după ce oficiali ai echipei lui Răzvan Lucescu au invadat terenul. Acest lucru s-a întâmplat după ce arbitrul Kominis a anulat pentru ofsaid golul marcat de Varela, în minutul 90+2, la scorul de 0-0.

După două ore, arbitrul şi-a schimbat decizia, a acordat victoria echipei PAOK cu 1-0 şi a încheiat meciul.

Poliţia elenă a emis un mandat de arestare pentru preşedintele clubului PAOK Salonic, Ivan Savvidis, care a intrat pe teren la meciul cu AEK Atena, având o armă asupra sa. De asemenea, pe numele altor patru persoane, gărzile de corp ale omului de afaceri, au fost emise mandate de arestare.