Preşedintele COSR, Alin Petrache, a afirmat, duminică, într-un comunicat postat pe site-ul COSR, că îşi va depune mandatul în "faţa Adunării Generale pentru ca analiza activităţii să nu fie blocată de niciun considerent ierarhic".

Petrache a menţionat că a sosit în România de la Rio, pentru o problemă medicală a unuia dintre copiii săi, şi că apoi va pleca în Brazilia pentru a fi alături de sportivii români.

Articolul continua dupa recomandari

"Am venit astăzi în ţară pentru o urgenţă medicală a unuia dintre copii, mâine plec înapoi la Rio, unde voi fi în continuare alături de sportivii români aflaţi în concurs. După Jocurile Olimpice vom analiza în cadrul Adunării Generale a COSR toată activitatea de pregătire a sportivilor, rezultatele obţinute de fiecare federaţie, de fiecare sportiv şi responsabilitatea ce revine fiecăruia, inclusiv factorilor de conducere, atât din cadrul COSR, cât şi al federaţiilor şi cluburilor sportive. Toată această analiză şi măsurile ce vor fi decise vor fi prezentate transparent, deschis, opiniei publice prin intermediul media. În calitate de preşedinte al COSR, voi face ceea ce am anunţat încă de la începutul anului, îmi voi depune mandatul Adunării Generale pentru ca analiza activităţii să nu fie blocată de niciun considerent ierarhic. Acelaşi lucru îl voi cere vicepreşedinţilor COSR şi tuturor membrilor Comitetului Executiv", a declarat Petrache.

România a coborât de pe locul 23 pe 26 în clasamentul pe medalii al Jocurilor Olmpice de la Rio de Janeiro, deşi, sâmbătă, echipajul feminin de 8+1 a câştigat bronzul în competiţia de canotaj.

Cu o medalie de aur, una de argint şi două de bronz, România împarte locul 26 cu Brazilia şi Polonia.