Dacă nu aţi găsit niciun sport care să fie pe placul vostru şi nici la sală nu vă place să mergeţi, Aqua Cycling este varianta perfectă pentru dumneavoastră. Veţi pedala în apă fără să vă deranjeze nimeni şi fără să simţiţi vreun disconfort. În plus, dacă începeţi de acum să vă antrenaţi, vara viitoare vă va găsi cu un corp cât se poate de tonifiat.

Arderea ridicată a caloriilor, formarea masei musculare, îmbunătăţirea circulaţiei sanguine şi diminuarea celulitei sunt câteva dintre numeroasele beneficii ale Aqua Cycling-ului.

Articolul continua dupa recomandari

Pedalatul în apă ar putea fi o soluţie ideală pentru cei care nu sunt încântaţi neapărat de un antrenament fizic solicitant. În apă nu eşti nevoit să depui acelaşi efort pe care îl solicită antrenamentele "pe uscat".

Participantă: Este pentru prima dată când fac astfel de antrenament şi l-aş repeta cu mult drag pentru că a fost foarte relaxant şi m-am simţit foarte bine.

Acest tip de activitate fizică a fost inventată acum 20 de ani de un fizioterapeut din Italia, pentru recuperarea sportivilor.

Dragoş Ţapu, proprietar centru de fitness: Avem educaţia acvatică pentru bebeluşi care se face one and one cu trainer, un singur copilaş şi un singur antrenor, unde îşi întreprinde motricitatea pentru mişcarea în apă. Apoi avem copii cu vârste de peste 4 ani la cursuri de iniţiere înot, avem pentru adulţi aquafitness, şi în special aqua cycling.

Miscarea pe Aqua Bike îţi protejează articulaţiile şi ligamentele şi îţi păstrează un echilibru al ritmului cardiac, în timp ce contribuie la definirea masei tale musculare, spun specialiştii.

Reporter: Câte calorii se ard per antrenament?

Cercel Robert, antrenor personal: Între 500 şi 800 de calorii se ard, în funcţie de antrenamentul din ziua respectivă şi persoana care-l poate duce.

Un abonament cu patru şedinţe valabile timp de o lună costă 180 de lei.