Nici paraşutismul nu mai este un sport exclusiv masculin. Au demonstrat asta nouă fete care practică acest sport de mulţi ani şi care au reuşit să doboare un record naţional, un salt în formaţie secvenţială. Ce înseamnă asta: mai multe prinderi consecutive într-un singur salt, în cădere liberă de la 4.000 de metri înălţime.

Cornelia Mihai a sărit pentru prima dată cu paraşuta în urmă cu 17 ani. Şi de atunci o tot face. Nu s-a plictisit nici acum, mai mult, a făcut din pasiunea ei un stil de viaţă.

Articolul continua dupa recomandari

A câştigat aurul, în 2015, în Dubai şi a primit mai multe medalii la Jocurile Mondiale Aeronautice din Canada sau Polonia.

Paraşutismul a dus-o în foarte multe locuri dar momentul pe care nu îl poate uita este cel de pe Aerodrumul din Ploieşti, acolo unde a zburat prima dată.

Cornelia Mihai: Vreau să ajung campioană mondială cu ceea ce fac. O să încerc din nou anul acesta, în Africa de Sud, în noiembrie.

Alături de ea, alte 8 fete au participat la un eveniment organizat pe Aerodromul Clinceni, al cărui motto este, de 8 ediţii, "Fetele pot zbura".

Prinderile pe care le-au făcut în aer sunt, de fapt, noile trenduri internaţionale în paraşutism. Şi ca să fie şi mai amuzant, patru dintre fete s-au costumat în. unicorni.

Alina Sime, organizator: Nu e un sport numai masculin. E un sport care are şi o latură graţioasă, sensibilă şi frumoasă. Dar, în acelaşi timp, scoate din noi latura puternică a femeii, dorinţa de aventură, de entuziasm.

La eveniment au participat şi începătoare care şi-au făcut curaj şi au sărit pentru prima dată.