Triplu campion mondial de Formula 1,  Niki Lauda a murit la vârsta de 70 de ani, relatează BBC News.

Anunțul decesului  a fost făcut de familia legendarul pilot austriac.

Articolul continua dupa recomandari

"Cu tristețe adâncă anunțăm că dragul nostru Niki a murit pașnic luni, 20 mai 2019, înconjurat de familia sa. Realizările sale unice ca sportiv și antreprenor sunt și vor rămâne de neuitat.

Dinamismul său neobosit, sinceritatea și curajul său rămân un exemplu și o referință pentru noi. În afara vieții publice, a fost un soț, tată și bunic, iubitor și grijuliu. Ne va lipsi foarte mult", a declarat familia sa pentru presa austriacă.

Niki Lauda a murit la 70 de aniVezi 2 imagini în Galerie

Niki Lauda, legenda circuitelor din anii '70 și '80, a scăpat ca prin urechile acului de la moarte în 1976, când a fost victima unui accident la Grand Prix-ul german.

Mașina lui a luat foc după o ieșire de pe pistă și a scăpat doar după intervenția altor piloți. Încă bandajat, s-a întors pe circuit 40 de zile mai târziu, scrie BBC News.

Lauda a marcat istoria sportului pe care îl alesese în ciuda sfaturilor unui tată foarte bogat, fiind meticulos în pregătire și determinat la volan.

Niki Lauda a concurat în 171 de curse și a câștigat 25

A câștigat Marele Circ în 1975 și 1977, alături de Ferrari, și în 1984, alături de McLaren.

De-a lungul carierei, a concurat în 171 de curse și a câștigat 25.

De asemenea, pasionat de aviație, a fondat, în 1979, compania aeriană LaudaAir, pe care a vândut-o către Austrian Airlines în 2002.

În august 2018, Niki Lauda a fost supus unui dublu transplant de rinichi, iar la începutul acestui an, seniorul a fost internat din cauza unei gripe.