Nadia Comăneci vrea ca România să se bucure de o nouă generaţie de gimnaste de 10. Şi încearcă să facă ceea ce statul român nu reuşește. Pe modelul american, şi cu aparatura performantă din străinătate, a deschis o sală de antrenamente. Aici, speră ea, vor descoperi antrenorii noi talente în gimnastica românească. Alături i-au fost cei mai mari sportivi ai noştri, dar şi cea căreia îi datorează totul: mama.

Copilul de 10 de ieri e ambasadorul gimnasticii româneşti de azi. Nadia a lăsat moştenire României şi lumii întregi o performanţă istorică. Dar lupta ei pentru sport nu s-a oprit niciodată. 

Articolul continua dupa recomandari

Ștefania-Alexandrina Comăneci, mama Nadiei: E o mare bucurie că poate să facă şi ea ceva pentru ţara noastră! I-a plăcut să se joace, să se ducă pe bătătorul de covoare, făcea, nu stătea locului şi atunci m-am gândit că ar trebui să o dau undeva să îşi consume energia!

De atunci, Nadia a rămas un model pentru multe generaţii de mici gimnaste. În sala de sport care îi poartă numele, antrenorii au misiunea de a descoperi noi talente. 

NADIA COMĂNECI: Când a intrat aici în sală şi nu ştia cine sunt eu, i-am spus: De unde ai costumul ăsta? Și mi-a spus: E costumul Nadiei Comăneci şi vreau să ajung la Montreal! Dormeam cu costumul sub pernă! Pentru ei, o joacă cu aparatură colorată, ceva ce n-au văzut până acum pentru că ştiam că nu există aşa ceva în România! De aceea am insistat să aduc, pentru că suntem în urmă! Noi am pus gimnastica pe harte, noi trebuia să avem aşa ceva acum 30 de ani!

În sala de sport - deschisă din banii marilor sportivi ai României - se vor putea antrena copiii între 3 şi 5 ani. Ion Ţiriac, dar şi Simona Halep, au făcut o donaţie. 

ION ȚIRIAC: Îi spuneam domnului ministru al sportului, din păcate vă văd mult prea educat şi cumsecade să vă suiţi pe masa guvernului, mâine dimineaţă, să spuneţi: S-a terminat! Eu cu un buget de 0,0.. la o ţară de 20 milioane, nu mai pot!

Aproximativ 120 de copii vor putea să facă sport şi performanţă într-un loc amenajat conform standardelor internaţionale.