Mobilizare uriașă în lumea fotbalului pentru găsirea jucătorului argentinian Emiliano Sala, dispărut luni seară, între Nantes şi Cardiff, în timp ce se afla la bordul unui avion privat care a pierdut contactul cu turnul de control.

Aparatul de zbor Piper PA-46 Malibu a dispărut luni. La bord se aflau jucătorul achiziţionat de Cardiff City cu 15 milioane de lire sterline şi pilotul Dave Ibbotson. După câteva zile de căutări, autorităţile din Guersney au anunţat, joi, că au încetat căutările avionului.

Articolul continua dupa recomandari

La scurt timp însă, au început apelurile pentru ca Sala să fie căutat în continuare. Sora acestuia a cerut în lacrimi continuarea căutărilor, ea făcând apel și pe rețelele de socializare.

Impresionați, oamenii au donat sume de bani într-un fond GoFundMe. Apelurile au venit de la FC Nantes, de la fotbalişti şi mai ales de la fani. O petiţie lansată pe platform change.org a fost semnată de zeci de mii de oameni.

S-au strâns peste 300.000 de euro

Duminică dimineață, fondurile strânse din donaţii au depăşit suma de 300.000 de euro.

Potrivit Le Figaro, cea mai mare donaţie, de 30.100 de euro, a fost făcută în numele vedetei echipei PSG Kylian Mbappe. Administratorii platformei GoFundMe au precizat că nu pot confirma dacă Mbappe a fost cel care a donat acea sumă, până când nu se procesează plata.

Până la această donaţie, cea de 25.000 de euro, făcută de un alt fotbalist al echipei Paris Saint-Germain, Adrien Rabiot, era cea mai mare. 

Urmează firma Sport Cover, cu 20.000 de euro, şi jucătorul Dimitri Payet, cu 10.000 de euro.

Familia Kita a donat 6.000 de euro, iar sindicatele UNFP şi FIFPro câte 5.000 de euro. Câte 2.000 de euro au donat, între alţii, Geoffrey Kondogbia, Vahid Halilhodzici, Ilkay Gundogan şi Laurent Koscielny. Numeroşi alţi jucători şi antrenori au făcut donaţii de 1.000 de euro sau mai mici.

În total, peste 3.680 de persoane au făcut donaţii pentru continuarea căutărilor. UNFP, sindicatul fotbaliştilor din Franţa, a transmis câte un sms tuturor jucătorilor profesionişti, îndemnându-i să participe la strângerea de fonduri.

Căutările au fost reluate sâmbătă

Căutările pentru găsirea avionului care îl transporta pe Emiliano Sala au fost reluate sâmbătă dimineaţă.

Fondurile strânse prin platforma GoFundMe au permis echipei conduse de David Mearns, specializat în acest tip de misiuni, să demareze din nou căutările.

Două ambarcaţiuni au început căutările mai întâi "la suprafaţă", urmând ca apoi, în funcţie de condiţiile meteo, să aibă loc alt tip de operaţiuni.

Sursa: News.ro