Michel Platini a fost arestat. Fostul preşedinte al UEFA a fost încătuşat marţi de dimineaţă. Fostul mare fotbalist e acuzat într-un dosar legat de acordarea dreptului de organizare a Cupei Mondiale din 2022 Qatarului.

Fostul preşedinte al UEFA a fost plasat în custodia poliţiei franceze marţi, scrie Mediapart. În fruntea forului continental fotbalistic din 2007 până în 2015, Platini a fost interzis de Comitetul de Etică al FIFA, înainte de finalul mandatului său.

Articolul continua dupa recomandari

Platini este audiat la Nanterre, la Oficiul anticoruptie al poliţiei judiciare din Nanterre.

În vârstă de 63 de ani, Platini a fost suspendat pentru opt ani, în decembrie 2015, de justiţia internă a FIFA. Suspendarea a fost redusă în apel la şase ani, apoi la patru ani de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

Michel Platini a fost găsit vinovat de conflict de interese de către TAS, după ce a primit fără justificare două milioane de dolari de la FIFA, plată aprobată de preşedintele forului mondial, Joseph Blatter, în 2011.

Francezul a contestat decizia TAS la Tribunalul federal elveţian, care însă a menţinut hotărârea forului sportiv de la Lausanne. Michel Platini va putea reveni în activitatea fotbalistică la finalul anului 2019.