Michel Hidalgo, selecționerul care îi aducea naționalei Franței primul titlu european, a murit la vârsta de 87 de ani. Din primele informații, fostul antrenor nu a contactat coronavirus, ci a avut alte probleme de sănătate.

Acesta și-a trăit ultimele clipe în reședința sa din Marsilia. 

Articolul continua dupa recomandari

Michel Hidalgo a decedat după o lungă suferință

De numele lui Michel Hidalgo se leagă prima performanță notabilă obținută de Les Bleus. Antrenorul care l-a succedat pe Ștefan Kovacs pe banca reprezentativei Franței a dat marea lovitura în 1984. I-a ajutat pe "cocoșii galici" să câștige Campionatul European. Cu 9 goluri, Michel Platini a strălucit la acel turneu final.

La scurt timp după ce a ridicat trofeul, Michel Hidalgo și-a încheiat mandatul de selecționer. Legendarul antrenor a primit chiar și propunerea de a deveni ministru al Sportului în Fanța. A refuzat și a a ajuns director general al clubului Olympique Marseille.

"Cu o amabilitate și o bunătate inegalabilă, Michel Hidalgo lasă un mare gol. Olympique Marseille transmite sincere condoleanțe familiei și celor dragi lui", este mesajul transmis de gruparea de pe Velodrome.