După ce primarul din Bergamo, Giorgio Gori, a spus că meciul Atalanta – Valencia a avut un rol important în răspândirea coronavirusului în Lombardia, a venit rândul lui Walter Ricciardi, reprezentatului Italiei în cadrul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), să meargă pe aceeași ipoteză.

Ricciardi e de părere că disputarea partidei Atalanta – Valencia la Milano, cu 40.000 de oameni în tribune, a jucat un rol important în răspândirea virusului Covid-19 în Lombardia.

Articolul continua dupa recomandari

Walter Ricciardi: "Nu este întâmplător că cea mai afectată zonă e Lombardia"

"Partida din 19 februarie a jucat un rol important pentru situația de acum din Bergamo. O treime din populația orașului a mers la Milano, pentru a asista la meci. Nu este întâmplător că cea mai afectată zonă e Lombardia. Cei care au plecat de pe arenă au fost emițători pentru orașele de destinație și mă refer inclusiv la Valencia", a spus Walter Ricciardi, reprezentatul în Italia al Organizației Mondiale a Sănătății, pentru RaiNews24.

Ce a spus primarul din Bergamo despre Atalanta - Valencia

"A fost multă lume în tribune şi apoi în baruri. Cu siguranţă, în acea noapte a fost o puternică escaladare a contagiunii. Meciul de fotbal este un factor, dar spitalul este cea mai credibilă explicaţie. Nu ştim exact când, dar într-o anumită zi un pacient a venit cu pneumonie, dar simptomele (n.r. - de Covid-19) nu au fost recunoscute. Pacientul a fost împreună cu alţi pacienţi, care au devenit infectaţi, la fel ca medicii şi asistentele medicale", a spus primarul din Bergamo, Giorgio Gori.

Partida din manşa I a optimilor de finală ale Ligii Campionilor din Atalanta și Valencia, scor 4-1, s-a disputat cu două zile înainte ca primele cazuri de infectare cu Sars-CoV-2 să apară în Italia, la Codogno, o localitate aflată la 60 de kilometri de Bergamo şi la sud de Milano, în provincia Lodi.

În regiunea Bergamo, primele cazuri au fost înregistrate la spitalul din Alzano Lombardo, după ce în Codogno a apărut transmiterea locală a virusului.