Sportiva română Bianca Pascu (foto, prima din dreapta) a obţinut medalia de bronz la Campionatele Europene de scrimă de la Tbilisi (Georgia), luni, în proba individuală feminină de sabie, după ce a fost învinsă în semifinale de italianca Rossella Gregorio, cu scorul de 15-10. 

Scrimera noastră, care va împlini marţi vârsta de 29 de ani,  a trecut în primul tur de Celia Cuenca Perez (Spania) cu 15-4, în turul al doilea a învins-o pe Ana Başta (Rusia) cu 15-4, iar în optimi a trecut de grecoaica Theodora Gkountoura cu 15-4, iar în sferturi a dispus cu 15-8 de franţuzoaica Cecilia Berder, vicecampioană continentală cu echipa în 2016.

Articolul continua dupa recomandari

Gregorio, medaliată cu bronz european în 2014 (Strasbourg) la individual şi în 2013 la Zagreb, pe echipe, va lupta în finală cu Teodora Kahiani (Georgia), victorioasă cu 15-12 în faţa unguroaicei Liza Pusztai.

Pentru Bianca Pascu este cea mai bună performanţă din palmaresul sabrerei de la CS Dinamo, în care mai figurează o medalie de argint la Universiada din 2011, de la Shenzhen (China).

La începutul lunii, Bianca Pascu a ocupat locul al treilea la Grand Prix-ul de la Moscova.   

Obiectivul delegaţiei României la Campionatele Europene de scrimă de la Tbilisi (12-17 iunie) era de o medalie, după cum a declarat preşedinta Federaţiei naţionale de profil, Laura Cârlescu Badea. România participă cu 15 sportivi la Europene.