Cameron van der Burgh, fost campion olimpic la înot, a vorbit despre cum i s-a schimbat viața după ce a fost depistat pozitiv cu coronavirus. Sud-africanul, care a aflat acum două săptămâni că are Covid-19, a vorbit despre cum i s-a schimbat viața în această perioadă.

"Mă lupt cu acest coronavirus deja de două săptămâni. E de departe cea mai grea perioadă din viața mea, cu toate că sunt o persoană cu o sănătate perfectă. Am plămâni puternici, nu am fumat niciodată și fac sport de când mă știu, mănânc doar sănătos și am un stil de viață fără vreun exces. În plus, sunt foarte tânăr, dacă e să ne raportăm la factorii de risc din punct de vedere al vârstei.

Articolul continua dupa recomandari

Deși cele mai severe simptome - febra extremă - a trecut, încă mă lupt cu o oboseală cronică și cu o duse de care nu reușesc să scap. Orice activitate fizică, fie ea cât de mică, precum o plimbare ușoară în grădină, mă extenuează pentru mai multe ore", a spus Cameron van der Burgh, citat de The Independent.

Van der Burgh a fost campion olimpic la bras, la Londra, în proba de 100 de metri. Sud-africanul a fost aproape de cea mai strălucitoare medalie și la Rio, în 2016, când a trebuit să se mulțumească "doar" cu argintul.

Sportul mondial, afectat de epidemia de coronavirus

Sportul mondial a fost afectat din plin de epidemia de coronavirus. Marile competiții sportive au fost amânate, inclusiv Campionatul European de Fotbal. De asemenea, conform unui membru CIO, și Jocurile Olimpice de la Tokyo vor fi amânate din cauza epidemiei de coronavirus.