Marius Șumudică, antrenorul lui Gaziantep, a plecat vineri noapte din Turcia de teama coronavirusului. Numărul cazurilor în ”țara semilunei” a crescut la 670 după ultimele informații furnizate.

Șumudică a închiriat un avion privat pentru care a plătit 50,000 de euro și s-a întors în România. Împreună cu el au mai plecat și alți români din campionat: Alin Toșca (Gaziantep), Alexandru Maxim (Gaziantep), Florin Andone (Galatasaray), Silviu Lung Jr. (Kayserispor) și Cristian Săpunaru (Kayserispor).

Articolul continua dupa recomandari

Marius Șumudică se teme de epidemia de coronavirus: ”Cum să rămân?”

"La forma gravă de pneumonie pe care am avut-o de Sărbători cred că riscam mult prea mult. Eu am mai spus în glumă că am fost primul care a avut coronavirus, dar în ultima vreme nu mai sunt sigur că a fost o glumă. Ce puteam să facem? În hotelul în care stăteam, unul cu 600 de camere, mai eram doar noi cinci. Au şi închis aripa unde eram şi trebuia să ne mutăm. 85 la sută din personal rămăsese acasă ...

Cum să rămân? Mă rog la Dumnezeu ca totul să fie sub control în Turcia, să se treacă peste asta şi să ne putem reapuca de fotbal. Le-am şi spus că sunt gata să mă întorc, nici nu mi-am luat toate lucrurile de acolo. S-au supărat, îi înţeleg pe de-o parte, dar cred că şi noi trebuie să fim înţeleşi. Mai ales că nimic nu este sigur, nu se ştie când se vor relua antrenamentele”, a declarat Șumudică pentru Digi Sport.

Marius Șumudică, mesaj pentru jucători: ”Liber până pe 1 aprilie!”

”Prima dată au zis că marţi, apoi că joi, iar federaţia încă nu a luat o decizie ... Se amâna din trei în trei zile. Programul făcut de Şumudică prevede liber pentru jucători până pe 1 aprilie, în condiţiile în care primul scenariu e să începem pe 17 aprilie. Sunt gata să mă întorc şi să ne batem pentru a termina în primele 10 echipe", a concluzionat Șumudică.

Campionatele Turciei de fotbal, handbal, baschet și volei sunt suspendate până la mijlocul lunii aprilie. Termenul se poate prelungi dacă pandemia de coronavirus nu stagnează în Turcia.