Alergare în scop umanitar la Constanţa. 1.800 de oameni au luat startul la Maratonul Nisipului. La cursa de azi participă atât atleţi profesionişti cât şi amatori. Şi copiii aleargă pe nisip, dar numai pe un traseu de 300 de metri, în timp ce adolescenţii au fugit pe unul de 1.600 de metri.

Încă de la prima oră, aproape două mii de oameni s-au strâns în Mamaia ca să se încălzească înaintea Maratonului Nisipului. Indiferent de vârstă, alergătorii - profesionişti sau amatori - s-au pregătit pentru alergarea pe nisip. Pasionaţii de mişcare au venit chiar şi de peste hotare - din Moldova, Suedia sau chiar Statele Unite.

Articolul continua dupa recomandari

După un traseu dificil, la finish alergătorii au fost întâmpinaţi cu urale, aplauze şi medalii.

A doua cursă pe nisip a fost destinată celor mici. Traseul a variat în funcţie de vârsta concurenţilor. Cei mai mici au alergat 300 de metri, iar cei mari 1600 de metri.

La miezul zilei a avut loc ultima cursa, cea destinată familiilor. Cu mic cu mare, mamici, tătici şi bunici au alergat împreună pentru o cauză nobilă. Banii strânşi vor fi donaţi unei adociaţii umanitare şi vor ajunge la copiii diagnosticaţi cu boli cronice grave.